u729mgljwwhrf974bxlt

Er is een geheel nieuwe situatie bij de 2021 FIVB Men's Volleyball Nations League, doordat de zaterdag van Week 2 werd afgesloten met intrigerende resultaten die het klassement door elkaar schudde.

De overwinning van Brazilië tegen Servië, Polen die Rusland van streek maakt en de herstellende overwinning van Frankrijk tegen Japan hebben allemaal invloed gehad op het klassement. Deze resultaten zorgen voor grote verwachtingen voor de rest van de League Ronde.

Maar wacht in ieder geval tot de clash, op de laatste dag van week 3, tussen Polen en Brazilië - een rematch van de laatste twee wereldkampioenschappen die een enorme impact kunnen hebben op de VNL van dit jaar.

Wilfredo Leon was zaterdag niet te stoppen, hij maakte 25 punten in vier sets, waaronder 7 van de 12 aces van zijn team, waardoor ze regerend VNL kampioen Rusland hebben verslagen na een 1-0 achterstand. Polen is de regerend wereldkampioen.

Russische coach Tuomas Sammelvuo probeerde halverwege de derde set te anticiperen met een paar wissels, waaronder het inzetten van setter Igor Kobzar voor Pavel Pankov en Denis Bogdan voor Egor Kliuka aan de buitenkant, maar dit bracht niet het gewenste resultaat.

Naast Brazilië neemt Polen het op tegen Bulgarije en Nederland in Week 3.

En Brazilië maakte een einde aan alle aspiraties die Servië misschien had na de overwinning tegen Frankrijk de avond daarvoor.

De frontlinie van de regerend olympisch kampioen was ijzersterk in de aanval, met Alan Souza met 63% (17/27), Ricardo Lucarelli met 64% (14/22) en Douglas Souza met 57% (17/30). Douglas voegde vier bloks en een ace toe aan zijn totaal voor een wedstrijd highscore van 22 punten.

Brazilië speelt tegen Nederland en Bulgarije voordat ze het opnemen tegen Polen in Week 3.

Frankrijk vermeed opeenvolgende nederlagen na vijf intense sets tegen de verdedigende vaardigheden van Japan.

Met een gewijzigde opstelling in vergelijking met die tegen Servië waarmee ze de avond daarvoor verloren, waaronder Antoine Brizard, kwam Frankrijk tweemaal terug na een set achterstand en wisten ze beide keren te winnen in 5 sets.

Hoewel Yuki Ishikawa de meeste aantal punten scoorde, 25, had Frankrijk een meer evenwichtige verdeling in de score, waarbij Jean Patry net de meeste punten scoorde, 19.

Hierdoor blijft Frankrijk in de race voor een plaats bij de Final Four. In Week 3 nemen ze het op tegen Rusland, Slovenië en Canada. Japan, dat volgende week tegen Australië, Italië en Argentinië speelt, staat nu op 3 nederlagen en 3 overwinningen.

Daaronder op de ranglijst won VS overtuigend van Australië in 3 sets - maar de zilveren medaillewinnaars van 2019 hebben wat in te halen in Week 3. In Week 3 nemen ze het op tegen Iran, Duitsland en Servië.

Iran sprong echter omhoog in het klassement na het behalen van hun vierde overwinning in zes wedstrijden. Iran won overtuigend van Bulgarije in 3 sets, hoewel ze in de tweede set moesten terugkomen van 22-24 en in totaal acht setpoints wegwerkten voordat Meisam Salehi het laatste punt maakte die Iran een voorsprong van twee sets opleverde.

Bardia Saadat scoorde verreweg de meeste punten met 17 en een indrukwekkende aanvalsefficiëntie van 71% (15/21) - maar het was de komst van Saeid Marouf in de tweede set die Iran op de been hield.

In andere VNL actie op zaterdag, komt Argentinië geleidelijk weer op het goede spoor met een volledige ploeg en boekte hun tweede overwinning van het toernooi, een eenvoudige 3-0 overwinning tegen Nederland.

Het hoogte aantal punten kwam echter van de Nederlander Nimir Abdel-Aziz, die 22 punten scoorde om de toppositie op de scorelijst te heroveren, voor de Rus Maxim Mikhaylov en de Serviër Marko Ivovic.

Argentinië neemt het in Week 3 op tegen Italië, Australië en Japan. Nederland krijgt zwaardere tegenstanders. Ze nemen het op tegen Brazilië en Polen voordat het Bulgarije treft.

En Duitsland maakte een einde aan de winning streak van 3 van Slovenië, nadat ze terugkwamen van een set achterstand. Aanvoerder Christian Fromm hield de situatie onder controle door 20 punten te noteren.

Het zal geen gemakkelijke Week 3 worden voor Duitsland, dat het opneemt tegen Servië, de VS en Iran. En Slovenië heeft ook pittige tegenstanders voor de boeg, die nemen het op tegen Canada, Frankrijk en Rusland.

Italië behaalde eindelijk hun tweede overwinning van het toernooi en overleefde ternauwernood een Canadese comeback. Italië gaf bijna een 2-0 voorsprong weg, maar won uiteindelijk in 5 sets.

Italië was sterk in blokkeren, wat 18 punten opleverden (5 van Lorenzo Cortesia en Leandro Mosca). Dit was een sterk antwoord op het goede serveren van Canada.

Italië gaat het in Week 3 opnemen tegen Argentinië, Japan en Australië. Canada wordt uitgedaagd door Slovenië, Rusland en Frankrijk.