zawbxb4f7qdvmx0vqgv5

USA players celebrate as they take down Brazil to claim their third title at the 2021 FIVB Women's Volleyball Nations League.

Indrukwekkend VS kwam terug van één set achterstand en versloeg Brazilië met 3-1 (26-28, 25-23, 25-23, 25-21) en claimde hun derde titel in de 2021 FIVB Women's Volleyball Nations League en eindigde vrijdagavond in de Adriatische badplaats Rimini, in Italië met een finale die de klasse van beide teams liet zien. De Nations League is nu 3 keer georganiseerd en de VS heeft alle drie edities gewonnen.

Brazilië verspeelde een voorsprong van vier punten op 19-15 in de eerste set, de VS kwam terug tot 21-21, maar de Zuid-Amerikanen waren de eersten die een setpoint bereikten. USA maakte dat ongedaan met een side-out van Michelle Bartsch-Hackley en kwam op voorsprong na een aanval van Tandara Caixeta.

Er was een drama aan het einde, toen de Braziliaanse bondscoach Ze Roberto het laatste punt een challenge aanvroeg dat oorspronkelijk aan de VS was toegekend na een aanval door Ana Cristina, maar bij de challenge werd gezien dat er sprake was van een net fout door Foluke Akinradewo.

De VS kwam van twee punten achterstand bij de tweede technische time-out om Brazilië vervolgens in te halen en had twee set points. Een enorm blok van Carol Gattaz op Bartsch-Hackley nam de eerste weg, maar toen maakte Haleigh Washington de side-out voor de VS.

Het was een spannende derde set, Brazilië stond met 22-21 voor, voordat Bartsch-Hackley een bal binnensloeg en een blok van Jordyn Poulter op Gabi Guimaraes waardoor de VS op voorsprong kwam. Het was aan Washington om de VS op set point te zetten. Brazilië maakte nog 1 side out, maar daarna blokkeerde Poulter nogmaals Gabi en pakte daarmee het set point.

Natalia, die van de bank was gekomen om Fe Garay in de derde set te vervangen, startte in de vierde en Brazilië maakte duidelijk dat ze niet zonder slag of stoot ten onder gingen en bouwde snel een voorsprong van vier punten op.

Annie Drews kwam opnieuw te hulp en scoorde tien punten in de vierde set. Hierdoor verdampte de voorsprong van Brazilië en de VS liep vervolgens uit om het matchpunt te bereiken. De VS had nog 4 set points over voordat Bartsch-Hackley de bal van de handen duwde van Ana Christina, waarna de bal uit ging en hierdoor de wedstrijd werd gewonnen door de VS.

Bartsch-Hackley, de MVP van de inaugurele VNL in 2018, kreeg opnieuw de prestigieuze prijs.

Ze was topscorer van de wedstrijd met 22 punten en er was niets dat de beste scorer van Brazilië, Gabi met 18, kon doen.